La SAREB es nega a cedir habitatges a l’Ajuntament de Sabadell

  • Rebutgen la petició consistorial, a instàncies de la PAHC, de cedir pisos buits per destinar-los a lloguer social al.legant que ‘no són un instrument per assegurar el dret a l’habitatge’

VilaWeb
Clàudia Martí
18.09.2013 - 12:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En una carta datada el 31 de juliol passat i dirigida a la Tinent d’Alcalde Marta Farrés, la SAREB, Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, també coneguda com a ‘Banc Dolent’, va rebutjar cedir a l’administració local cap pis buit de la seva propietat per a destinar-lo a habitatges d’emergència o de lloguer social. La petició l’havia traslladat fa uns mesos la pròpia Farrés, Regidora de Serveis Socials, a instàncies de les demandes de la PAHC, que des de fa mesos reclama que les entitats financeres cedeixin part del seu estoc d’habitatges buits a la ciutat.

La resposta negativa de la SAREB és contundent, assegurant que ‘no són un instrument propi de les polítiques per assegurar el dret a l’habitatge’, sinó que el seu objectiu és ‘vendre en el termini establert els actius financers i immobiliaris rebuts tractant d’obtenir-ne el màxim benefici i culminar el procés de desinversió buscant la màxima rendibilitat pels nostres accionistes’. La SAREB però, no ha estat la única en negar-se a cedir habitatges a l’Ajuntament. Banc Santander i Banesto també han traslladat la seva rotunda negativa a la Tinent d’Alcalde.

Imputades per usurpació tres activistes de la PAHC

La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell va fer públic ahir que tres de les seves activistes havien estat imputades per un suposat delicte d’usurpació quasi bé un any després de l’okupació d’un bloc de cinc pisos al carrer Lorca de Can Rull. La PAHC afirma que aquesta imputació es tracta d’una nova mostra de repressió política contra el seu col.lectiu ja que cap de les tres persones viuen al bloc en qüestió. En el marc de la campanya ‘Obra Social’, la PAHC compta amb tres edificis ‘alliberats’ a la nostra ciutat que allotgen un total de 30 famílies de la Plataforma sense cap més alternativa habitacional. En el bloc okupat al barri de Gràcia el passat mes de maig, propietat de la SAREB hi viuen actualment 22 famílies.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any