Linyola es queda sense cinema

  • El Planell tancarà el 8 de setembre

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Durant gairebé mig segle, es va obrir el 1964, el Cine Planell ha portat la fantasia del cinema a Linyola. El proper 8 de setembre deixarà de fer-ho segon ha anunciat el Circuit Urgellenc, propietari de la sala. Una exposició recordarà la seva història.

Segons ha explicat a VilaWeb Mollerussa Pere Aumedes, responsable del Circuit Urgellenc, els canvis tecnològics que hauria de fer la sala per adaptar-se als nous formats de projecció fan inviable el manteniment de la sala. De fet, ara ja suposava un gran esforç per l’empresa mantenir el cinema, ja que havien baixat el nombre d’abonats, un centenar. Aquest sistema de fidelització es va crear el 1979 i havia permès tenir una base per funcionar i mantenir el cinema.

Un altre sotrac fou l’obertura de cal Formiguera, el local municipal que acull entitats locals. Algunes d’elles es trobaven a l’edifici del Planell i pel que l’empresa rebia unes aportacions econòmiques municipals.

Aumedes ha explicat que tot plegat s’ha sumat a que a finals d’any s’acabava el termini per digitalitzar el cinema i que al mes de setembre es jubila de l’operador, per prendre la decisió de tancar el cinema.

Exposició

Per recordar aquest període d’història cinematogràfica a Linyola, coincidint amb la Festa Major, s’obrirà una exposició al vestíbul del cinema que també es podrà visitar els dies de projecció fins el tancament del cinema. Cartells, fotos, escrits, fulletons,… recordaran que fa gairebé 50 anys que el cine Planell ha esta projectant pel·lícules ininterrompudament. La darrera dels quals, tot i que encara queda per confirmar, és un clàssic molt adient, “Cinema Paradiso”.

Prop d’un segle de cinema

Amb el tancament del Planell també es tanca prop d’un segle de cinema a Linyola. Segons ha explicat el director de la revista Barret Picat, Esteve Mestre, que està recollint informació i documents per l’exposició, el primer cinema de Linyola va obrir al 1923, fa 90 anys.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Linyola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any