El nou sondatge del Periódico dóna ales a l’independentisme

  • Set de cada deu catalans exigeixen que es faci el referèndum encara que Rajoy no l'autoritzi · La majoria vol votar aquest any mateix

VilaWeb
Redacció
08.06.2013 - 22:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Periódico ha fet pública la segona part del sondatge de GESOP, centrada en el referèndum d’independència. El resultat indica que un 75% dels catalans vol fer la consulta. Un 68% dels enquestats vol fer-la fins i tot encara que l’estat no l’autoritzi, i només un 29% creu que és obligada l’autorització de l’estat.

Significativament un 43% dels enquestats vol votar aquest any mateix, mentre que un 39% vol votar l’any vinent. Sempre segons aquesta enquesta, la declaració d’independència unilateral és rebutjada per un 72% dels enquestats.

El 45% dels enquestats es decanta per la independència. Un 25,4% vol un estat federal, el 18% vol continuar com fins ara i un 6% voldria que Espanya anul·lés l’autonomia. Un 34% dels votants del PSC estaria a favor de la independència.

La majoria dels consultats també demanen que el referèndum es faci aquest any mateix, sense esperar el 2014.

Aquesta és la segona part de l’enquesta publicada pel mateix diari dimecres passat, centrada en les eleccions i la intenció de vot, i que augmentava la majoria sobiranista al Parlament i posava per primer vegada Esquerra Republicana per davant de CiU.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any