ERC guanyaria les eleccions, segons un sondatge del Periódico

  • Dóna 40 diputats a la formació de Junqueras i 35 a CiU

VilaWeb
Redacció
06.06.2013 - 23:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un sondatge de GESOP que publica el Periódico ofereix un resultat extraordinari per a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que quedaria en primera posició, amb 39 diputats o 40. CiU seria la segona força, amb 34 o 35. A continuació, el PSC 16 o 17, i ICV-EUiA 15 o 16. El PP cauria a 13 o 14 i Ciutadans avançaria fins a 12 o 13. Curiosament, la CUP es quedaria igual que ara: 3 diputats.

Segons el sondatge, ERC guanyaria les eleccions si es fessin ara, amb cinc diputats més que no pas CiU. L’enquesta dóna entre 39 escons i 40 als republicans, que actualment en tenen 21, mentre que la coalició d’Artur Mas n’obtindria 34 o 35, i ara en té 50. És la primera vegada que una enquesta dóna la victòria a ERC.

Els resultats són negatius per al PP, que es quedaria amb 13 o 14, lluny dels 19 d’ara; i per al PSC, que baixaria de 20 fins a 16 o 17.

En canvi, sembla que pujaria ICV-EUiA, que podria arribar a 15 diputats o 16, i ara en té 13; d’aquesta manera, esdevindria la quarta força, frec a frec amb la tercera, el PSC. Ciutadans també milloraria: passaria dels 9 escons actuals a 12 o 13. La CUP es quedaria amb els 3 que va aconseguir en les passades eleccions, que era la primera vegada que es presentava a unes legislatives.

L’enquesta es va fer entre el 28 i el 31 de maig, amb 800 entrevistes telefòniques, i té un marge d’error del 3,5%.

Junqueras no vol avançar les eleccions

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha rebutjat de fer eleccions anticipades a Catalunya encara que poguessin beneficiar el seu partit.

‘ERC no vol guanyar les eleccions i no tenir amb qui culminar el procés’, ha explicat durant la clausura del lliurament de premis de la Fundació Irla, on s’ha guardonat, entre més, el tenor Josep Carreras.

‘El nostre objectiu no és que hi hagi eleccions anticipades, sinó que no n’hi hagi; que els compromisos es compleixin i els portem fins al final’, ha dit. I ha emplaçat els assistents a fer tant com es pugui perquè el govern actual culmini el procés sobiranista obert a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any