Ester Quintana: ‘No pareu d’aportar proves i testimonis’

  • Manté al jutge que la lesió que va patir a l'ull fou causada per algun projectil dels mossos

VilaWeb
Redacció
14.12.2012 - 15:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ester Quintana ha declarat al jutge que instrueix la seva causa que està convençuda que la ferida de l’ull produïda durant la vaga del 14-N va ser provocada per un projectil disparat pels Mossos d’Esquadra. Ha ratificat, per tant, allò apuntat en la querella presentada contra un escopeter dels Mossos i contra el cap que va ordenar el tret, segons la seva advocadessa, Laia Mestre.

A la sortida del jutjat, Quintana ha agraït el suport rebut i ha demanat més ajuda a tots els ciutadans perquè continuïn aportant testimonis i proves i es pugui ‘fer justícia’.

La seva advocadessa ha dit que Quintana se sentia molt dolguda per haver estat qüestionada. No només ‘tens el greuge d’un mal irreversible sinó que públicament es posa en dubte que diguis la veritat’, ha dit, en referència al conseller d’Interior, Felip Puig, qui ahir va descartar de nou que la lesió fos responsabilitat dels mossos. En aquest sentit, ha recordat que a dia d’avui i després de l’informe exhaustiu encara no hi havia ‘cap explicació alternativa’.

Mestre ha insistit que, per l’experiència que tenen, lesions com la de Quintana són característiques de l’impacte causat per una bala de goma i que fins ara cap informe mèdic no havia dubtat que en fos aquest l’origen.

Mestre ha explicat que la implicació mèdica de la lesió serà ‘llarga, costosa, dolorosa i complexa’. A més de les afectacions a l’ull, també en té a la cara, i diu que Quintana segueix ara una ‘peregrinació’ per oftalmòlegs i maxil·lofacials’ que l’han intervingut.

Un cas simptomàtic

El cas d’Ester Quintana és ‘molt important’ perquè ha de quedar clar que tothom té el dret d’exigir a la conselleria d’Interior que es pugui ‘sortir a expressar opinions i a exercir el dret constitucional a la manifestació en un clima de respecte i sense haver de témer per la nostra integritat física’. I si hi ha afectacions a la integritat física la conselleria ha de garantir que ho investigarà, ha dit la defensa de la dona.

Un nou vídeo qüestiona l’explicació de Puig

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha tornat a assegurar que la lesió d’Ester Quintana, que va perdre un ull durant la vaga general del 14-N al vespre, no va ser causada per cap acció de la policia. Ahir va admetre que hi havia hagut un tret de projectil per part dels mossos a Ronda Sant Pere amb Passeig de Gràcia, on hi havia Quintana; és el tret que es veia en aquest vídeo de Sicom. Però hi ha un nou vídeo, de Russia Today i publicat pel setmanari La Directa, on es veu un altre tret en aquella mateixa zona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any