L’Ajuntament d’Algemesí desisteix de canviar el nom de l’Avinguda del País Valencià

  • Els veïns s'havien oposat al canvi per 'Avinguda de la Comunitat Valenciana

VilaWeb
Redacció
14.11.2012 - 17:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ajuntament d’Algemesí, governat pel PP, s’ha fet finalment enrere i no canviarà el nom de l’Avinguda del País Valencià per Avinguda de la Comunitat Valenciana. El batlle ha fet arribar una carta als veïns on demana disculpes i reconeix que ‘ha de prevaldre per damunt de tot la voluntat dels veïns’.

La decisió de retirar el nom a l’avinguda, tot afirmant que l’expressió País Valencià ‘és il·legal’ havia topat amb les protestes dels mateixos veïns que primer en una reunió amb el consistori van votar a mà alçada i de manera unànime per a conservar el nom del carrer i que divendres passat es van manifestar pel centre de la població

L’orígen de la polèmica era la proposta el mes de setembre del partit polític local Més Algemesí de retirar els honors que la ciutat encara dóna al general Franco. Més Algemesi integra a nivell local els militants del Bloc Nacionalista Valencià, d’Esquerra Republicana del País Valencià i independents.

Tal i com ja va passar a Xàtiva el PP va modificar la moció i va afegir un punt pel qual vinculava la retirada dels honors a Franco amb el canvi de nom de l’Avinguda del País Valencià per Avinguda de la Comunitat Valenciana. En aquell instant els membres de l’oposició, Més Algemesí, PSPV-PSOE i Esquerra Unida, van abandonar el ple per a no ser còmplices de la maniobra. 

Davant la tensió creada l’equip de govern va convocar dimarts sis a la nit els veïns a una reunió. on aquests van deixar clar amb el seu vot que estan en contra de l’actuació del grup popular i de l’equip de govern. Posteriorment es van manifestar divendres per la mateixa causa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any