El tiet de Bustos reescollit president del Gremi de Constructors

  • El 2007 va haver de ser apartat per Bustos del consell d'administració de Vimusa

VilaWeb
Redacció
09.02.2012 - 16:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Melquíades Garrido serà president del Gremi de Constructors de Sabadell i Comarca durant cinc anys més. Així ho ha decidit la darrera junta de la patronal, que oblida les disputes d’anys anteriors arran del seu paper en organismes públics

Adjudicacions a socis de Garrido

En tot cas el que sí ha sortit a la llum, a través de mitjans no locals, han estat polèmiques adjudicacions d’obres públiques a socis del familiar de l’alcalde. Un exemple va ser el març de 2007, quan el consell d’administració de l’empresa municipal d’habitatge, Vimusa, -que comptava amb el mateix Garrido entre els seus integrants- va adjudicar a la companyia Frank Font la construcció d’una promoció d’habitatges de protecció oficial, anomenada Serra 1, per prop de 4’5 milions d’euros. Aquesta empresa era propietat de socis de Garrido, amb qui compartien accionariat d’altres empreses així com també formaven part de la junta del Gremi de Construcció que ell ja presidia.

Però aquest va ser només un cas. Tal i com relata aquesta notícia de El País, es van donar més episodis a través d’altres organismes presidits per Bustos, com la Federació Catalana de Municipis. Després de la publicació de la notícia i de les reiterades queixes de CiU, ICV-EuiA i l’Entesa, Bustos va optar per treure el seu tiet del consell de Vimusa. 

La dona de Bustos, també en la construcció

Poc després de l’exclusió de Garrido del consell de Vimusa es va produir un altre canvi en relació a l’entorn Bustos. L’actual dona de l’alcalde, Montse Costa, era gerent de Comunicacions Audiovisuals Sabadell (Ràdio Sabadell) i alhora constava com a Administradora Única de l’empresa de construcció Monargrimerch SL, instal·lada a Castellar del Vallès. El segon càrrec el va cedir el juliol de 2007 a Concepción Gil, germana de l’exregidor del PP de Sabadell Andreu Gil. L’excàrrec electe havia mantingut bona amistat amb Bustos però va haver de desaparèixer de l’esfera pública després que el reclamessin via judicial. De fet l’expert amb qui ha tractat aquest mitjà assegura que encara es troba en “recerca i captura”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any