Celebrant l’11-11-11

  • Repassem algunes de les propostes més curioses per a festivar la data d'avui

VilaWeb
Redacció
11.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui, més enllà de l’estiuet de Sant Martí, la jornada és especial per la data rodona: 11 de l’11 de 2011 (11-11-11). Una data així era difícil que passés per alt i, ça i lla, han sortit iniciatives per a celebrar-la. Qui la vol fer més grossa és la gent de Simfonia en Massa, una idea sorgida d’uns quants voluntaris barcelonins que proposa de fer sonar avui a les 11.11.11 un minut d’una simfonia de Beethoven simultàniament al màxim nombre de mòbils de tot el món. Per participar ‘en la primera oportunitat de la humanitat de sincronitzar-se i fer una cosa tots plegats’, cal instal·lar-se una aplicació específica. Per l’emprenedor Alfons Cornella, un dels impulsors, l’orquestra ‘fa veure que el món ha de canviar i que tenim els instruments, i la voluntat col·lectiva, per a fer-ho’.

També d’abast mundial és la iniciativa 11Eleven, que proposa als participants de mostrar amb fotografies, cançons, vídeos i sons com és la seva vida durant la jornada d’avui, a partir d’onze grans temes centrals. Amb tot el material recollit es farà més endavant una col·lecció mundial de música, un documental de dues hores i un llibre de fotografies. 11Eleven és la continuació de la iniciativa One Day on Earth, que l’any passat va recollir material digital aportat per internautes de tot el món el dia 10-10-10.

Encara hi ha una altra proposta per a commemorar l’11-11-11. La llança el polifacètic artista Arnau Sala, nascut avui fa trenta-tres anys i que ho vol celebrar amb un espectacle ben especial centrat, del tot, en el nombre onze. En un local del Poblenou, a les onze del vespre, executarà una performança única ‘sobre l’atzar, la intuïció i la numerologia utilitzant les arts gràfiques i el so abstracte per crear un superelement derivat d’onze peces independents, tallades en onze discs de vinil’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any