Joan-Pau Alduy, reelegit amb el 92% dels vots a la presidència de l’Aglomeració de Perpinyà

  • L'ens supramunicipal, que ja aplega trenta-sis municipis, esdevé un contrapoder del Consell General dels Pirineus Orientals

VilaWeb
Redacció
14.01.2011 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan-Pau Alduy, batlle de Perpinyà durant setze anys, va renunciar el càrrec, l’octubre del 2009, per dedicar-se plenament a la presidència de l’Aglomeració Perpinyà-Mediterrània, una divisió administrativa supramunicipal que amb la reforma de les col·lectivitats territorials del 2010 va guanyar pes a l’estat francès. Avui els cent quaranta delegats designats pels trenta-sis municipis de l’àrea metropolitana perpinyanesa n’han de renovar la presidència i les vice-presidències, arran de la fusió recent de l’aglomeració amb la Comunitat de Municipis de Ribesaltes-Aglí. Alduy ha estat reelegit avui amb el 92% dels vots, en la reunió del consell a Sant Aciscle.

L’1 de gener proppassat van agregar-se deu municipis més a l’aglomeració. D’una banda, els nou municipis de l’extinta comunitat de Ribesaltes-Aglí: Cases de Pena, Cassanyes, Espirà de l’Aglí, Estagell, Montner, Òpol i Perellós, Ribesaltes, Salses i Talteüll (a trenta quilòmetres de la capital del Rosselló), que sumen trenta mil habitants. I, d’una altra, Cabestany, malgrat l’oposició ferotge del batlle, el comunista Jean Vila, i d’una bona part dels nou mil habitants d’aquesta vila-dormitori veïna de Perpinyà. La inclusió de Cabestany s’ha fet per força, per decret del prefecte (representant del govern francès) Jean-François Delange.

Amb aquestes deu incorporacions, la mancomunitat té ara trenta-sis municipis i abasta el 60% del territori i dels habitants de Catalunya Nord. L’aglomeració, doncs, va esdevenint un seriós contrapoder, controlat pels batlles de dretes, del Consell General dels Pirineus Orientals, dirigit des del 1998 pel Partit Socialista. Cal recordar que el novembre passat Hermeline Malherbe va substituir Christian Bourquin al davant de la principal institució nord-catalana, quan Bourquin es va fer càrrec de la presidència del Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló, per la mort de Georges Frêche.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any