'Desobeirem a porta tancada, com els últims anys del franquisme'

Entrevista a Maria Antònia Font, portaveu del sindicat STEI, sobre l'inici del curs escolar a les Illes, marcat pel decret TIL

El curs escolar és a punt de començar i a les Illes serà marcat pel Decret de tractament integrat de la llengües (TIL) aprovat pel govern de José Ramón Bauzá. S'hauria d'aplicar a partir del setembre, però una bona part de la comunitat educativa s'hi oposa. M. Antònia Font, portaveu del sindicat STEI, explica en aquesta entrevista que 'molts claustres han votat que no al projecte TIL' i recorda que són els òrgans col·legiats de les escoles els encarregats d'aprovar els projectes educatius.

El president, amenaçat

El president, amenaçat

És intolerable que en l'estat en què de moment vivim s'investiguin ciutadans per motius polítics

La crisi canària. Per què ens interessa?

La crisi canària. Per què ens interessa?

El govern canari ha amenaçat de trencar les relacions amb Espanya i ha anunciat que convocarà un referèndum

Soucek, sobre el càncer: 'Som conscients que fem una cursa contra rellotge'

Entrevista a la investigadora de l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron

Aquesta setmana hem llegit una bona nova del camp de la investigació. L'equip de recerca pre-clínica de l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron de Barcelona ha confirmat l'eficàcia d'un nou tractament contra el tumor cerebral més freqüent. Per saber quina transcendència té aquesta nova fita, parlem amb la doctora que n'ha dirigit la investigació, Laura Soucek.

Pujol compareixerà al parlament per explicar la fortuna no declarada d'Andorra i Suïssa

L'ex-president Jordi Pujol compareixerà al Parlament de Catalunya quan la cambra legislativa catalana el citi per donar explicacions sobre l'herència del seu pare que no va ser declarada a les autoritats fiscals espanyoles.

Què hauria de fer la república catalana per a la resta dels Països Catalans?

Què hauria de fer la república catalana per a la resta dels Països Catalans?

[VÍDEO] Representants de tot el territori ho debaten a l'UCE

L'itinerari "Els Coladors-Prats de Montsuar-Tossals de Torregrossa" és el pas per la plana d'Urgell i sisena ruta botànica que la Secció de Botànica de l'IEI amb la Universitat de Lleida van organitzar de 2003 a 2008 i que recull el llibre "Itineraris botànics per les Terres de Lleida" (Pagès Editors).

Agències

Opinió

 • Mail Obert

  Pere Cardús

  No pararem fins a aconseguir-ho (carta als meus fills)

  Estimats, heu tingut la sort de néixer en un país preciós. És un país de bona gent que s'ha fet un tip de treballar per poder tirar endavant i que ho ha fet amb bona cara sempre. També és un país que ha sofert molt. Que no ha pogut ser com volia perquè no li ho han permès. Fa molts i molts anys, quan encara hi havia reis, prínceps i princeses --dels de veritat, vull dir… amb capes, corones i castells--, el nostre país va ser esclafat. Li van furtar les llibertats, la llengua i els costums. Però no ho va perdre tot; va guanyar la dignitat. Els mals del nostre país no van acabar aleshores. De fet, mai més no vam deixar de veure com ens trepitjaven i ens humiliaven. Tot aquest temps que ja és història ha vist com molts fills d'aquest país s'alçaven contra l'opressor i clamaven per la llibertat, la justícia i l'amor. I gràcies a aquests herois --uns quants de coneguts i molts més d'anònims-- hem arribat aquí, on som avui, amb l'oportunitat de tornar a alçar-nos per tancar una vegada per sempre aquest malson que fa tantes nits que dura.

  + article

 • Editorial

  Vicent Partal

  La crisi canària. Per què ens interessa?

  El govern de les Canàries ha entrat en un conflicte seriós amb el govern espanyol. L'anunci de prospeccions petrolieres a la costa, prop de les illes, ha posat en peu de guerra una bona part de la població. El govern canari ha amenaçat, fins i tot, de trencar les relacions amb Espanya i ha anunciat que convocarà un referèndum sobre aquestes prospeccions. El parlament es reunirà al setembre i la idea és de fer-lo al novembre. Coincidirà, doncs, amb la consulta del 9-N.

  + article

Vilaweb TV

20:0021.08.2014

300 contes per a un Tricentenari: Fer Gratallops i Barcelona

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre.

 

Destacats

 • 21.08.2014

 • 20.08.2014

 • 19.08.2014

 • 18.08.2014

 • 16.08.2014

 • 15.08.2014

 • 14.08.2014

 • 13.08.2014

 • 12.08.2014

 • 11.08.2014

 •  

Classificats

Cercador