El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, troba ‘insensates, inoportunes i molt irresponsables’ les paraules del conseller de Justícia català, Germà Gordó, que dissabte va dir que en una Catalunya independent seria ‘lògic’ de considerar la possibilitat d’estendre la nacionalitat catalana als ciutadans de la resta de territoris dels Països Catalans. I va afegir que el Principat no hauria ‘d’oblidar la nació completa’, amb referència a Catalunya Nord, el País Valencià, la Franja i les Illes Balears.

Puig, molest per aquestes paraules, creu que ‘els independentistes i el govern de Mariano Rajoy es retroalimenten en una mena de ruleta russa’. És partidari de trobar una solució que passi per una Espanya federal i reforci ‘la singularitat de les comunitats autònomes i la igualtat entre els espanyols’.

També ha parlat de la reunió que va tenir dissabte amb Artur Mas i l’ha considerada ‘personal’ i de ‘caràcter discret’. Diu: ‘Va ser una reunió sincera en què cadascú va exposar què pensàvem del moment’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]