El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha derrotat clarament el batlle de Burjassot, Rafa García, en les primàries a la secretaria general del partit d’aquest diumenge. Puig confirma, d’aquesta manera, una victòria que ja s’albirava quan va presentar els 8.120 avals, gairebé el doble que García (4.600).

Puig ha obtingut el 56,7% dels vots (7.372) i García el 42,4% (5.509). La participació ha estat del 71,2%, amb poc més de 13.000 vots. En total, 18.276 militants socialistes podien exercir el seu dret de vot. Ximo Puig serà confirmat com a secretari general en el tretzè congrés del PSPV, que es farà entre el 28 i el 30 de juliol a Elx.

Les primàries han estat molt marcades pel posicionament de Pedro Sánchez i de la nova direcció del PSOE, que optava clarament per García. La candidatura de García ha estat interpretada com una resposta de Sánchez al suport de Puig a Susana Díaz durant les primàries a la secretaria general del PSOE.

Segons fonts consultades per Europa Press, Puig ha guanyat a València i a Alacant, mentre que García ha vençut a Castelló. Cadascun dels candidats ha estat el més votat en la respectiva agrupació: Puig a Morella, i García a Burjassot.

García ha reconegut la derrota i ha lamentat la ‘baixa participació’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb