Xec de 100 euros per a material escolar: quins alumnes s’hi podran acollir?

  • El rebran a casa tots els alumnes de centres públics i concertats que el curs vinent facin primària

VilaWeb
Redacció
02.05.2023 - 13:52
Actualització: 02.05.2023 - 14:05

El govern català donarà cent euros als alumnes de primària per a adquirir material escolar. Aquesta mesura serà per a tots els infants d’educació primària escolaritzats el curs 2023-2024. Els vals tindran un cost per a l’erari públic de cinquanta milions, la meitat del que havia anunciat Aragonès en el debat de política general. Segons que ha detallat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, la xifra anunciada era una estimació que s’ha ajustat als acords pressupostaris que “han limitat el marge de maniobra”.

En un primer moment es va pensar en un ajut per a les famílies amb menys ingressos seguint uns barems de renda, però aquesta opció es va acabar descartant. L’executiu ha valorat que és més eficient optar per un ajut universal.

Quins alumnes rebran el xec?

El rebran tots aquests alumnes d’educació primària escolaritzats el curs 2023-2024 en un centre públic de Catalunya o bé en un de concertat. Així doncs, hi tindran dret tots els alumnes que a partir del curs vinent cursin primer, segon, tercer, quart, cinquè o sisè de primària. Els qui enguany fan sisè, en seran exclosos.

Com s’obtindran?

Els vals es distribuiran per correu postal durant els mesos d’estiu. Es podran bescanviar abans del començament del curs vinent, que enguany serà el 6 de setembre.

On es podran bescanviar?

Es podran bescanviar en comerços de tot Catalunya per llibres, diccionaris, papereria, elements d’escriptura, calculadores, motxilles i jocs educatius fins al 30 de novembre del 2023. Els establiments comercials interessats a participar en aquesta campanya s’hauran d’adherir a una plataforma que acreditarà que l’activitat econòmica que duen a terme és l’apropiada per a la finalitat per la qual s’ha creat l’ajut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any