El ple municipal de l’Ajuntament de Xàtiva va aprovar ahir nomenar el cantant Raimon com a fill predilecte de la ciutat, a proposta de l’àrea de Cultura, amb el vot favorable de tots els grups municipals —inclòs el PP— excepte Ciutadans. Segons explica el setmanari Informador, el batlle Roger Cerdà va afirmar que la distinció està més que justificada. El batlle va llegir una carta que un veí de la ciutat va remetre per tal d’adherir-se al reconeixement ‘pel seu afecte a Xàtiva, mai amagat i molt divulgat, bressol de les seues arrels, les quals mai ha oblidat. Per haver-les defès i haver-ho predicat per tot el món’.

Els grup socialista, Compromís i EU van justificar el seu suport a la proposta per la llarga trajectòria de compromís social, polític i cultural de Raimon. Curiosament, el Partit Popular va votar a favor del reconeixement. La portaveu Maria José Pla va explicar que estan a favor del ‘reconeixement sense complexes’ a qualsevol personatge il·lustre de la ciutat. El portaveu de Ciutadans va dir que ‘seria millor destinar els diners de l’organització dels actes previstos a altres prioritats de caire social i obres de manteniment’. Tanmateix, el regidor de Cultura, Jordi Estellés, va explicar que l’obertura de l’expedient per nomenar Raimon fill predilecte tenia un cost zero.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb