La discoteca Waka tenia porters sense contracte i menors treballant

  • Inspecció de Treball ha sancionat el local i tres empreses subcontractades amb 152.174 euros

VilaWeb
Discoteca Waka Fotografia: Google Street View
ACN
22.09.2022 - 10:50

La discoteca Waka Sabadell, ubicada realment a Sant Quirze del Vallès, tenia treballadors menors d’edat i porters sense contracte, segons una investigació de la Inspecció de Treball que ha acabat amb una sanció de 152.174 euros per a la discoteca i tres empreses més a les quals subcontractava la seguretat i el control d’accés. De l’import total, 54.000 euros corresponen a la discoteca per tenir cinc treballadors sense contracte, no registrar la jornada dels empleats, tenir menors treballant i incomplir la normativa de riscos laborals. De les empreses de seguretat, la que acumula més irregularitats és Distribuciones Coralsa, que tenia tretze dels setze porters sense contracte. La multa és de 91.154 euros i el cas s’ha traslladat a Fiscalia.

En el cas de l’empresa de control d’accessos, Treball considera que es podria estar davant un delicte contra el dret dels treballadors i és per això que s’ha obert la via judicial. Les altres dues empreses afectades són Not Over Yet i Bull Seguridad, que prestaven serveis auxiliars d’accés i vigilància. Les sancions aplicades són d’uns 3.500 euros per a cadascuna d’elles per incomplir la normativa laboral en matèria de cotització a la Seguretat Social, registre de jornada i prevenció de riscos laborals.

La discoteca ha estat històricament font de conflictes en altres àmbits i són múltiples les denuncies per agressions sexuals i per les actituds racistes protagonitzades justament pels porters de la discoteca. L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha demanat reiteradament a la Generalitat la clausura del local i cada any s’hi fan centenars d’intervencions policíaques. A escala municipal, el pla d’usos urbanístics permetria tancar-la definitivament l’abril de 2026.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any