Tiana Negra

Divendres i dissabte s’organitza a Tiana el festival Tiana Negra, que des de fa vuit anys explora el suspens, la intriga i el terror a la literatura catalana. El tret de sortida i la cloenda seran dos homenatges. El primer, a l’escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó, que havia d’inaugurar el certamen i es va morir el proppassat dilluns. Se’n projectarà una entrevista i se li dedicarà una taula rodona amb lectura inclosa. El segon serà un ‘homenatge pirotècnic’ que el traductor Pau Vidal dedicarà a l’autor italià Andrea Camilleri, just uns mesos després de la seva mort.

També és any de novetats. El Tiana Negra estrena direcció: Anna Maria Villalonga serà l’encarregada de capitanejar els dos dies de certamen, agafant el relleu de Sebastià Bennasar, que, segons ella, ‘ha deixat el llistó molt alt’. Villalonga ha optat per un festival participatiu, amb un espectacle teatral a càrrec del Consell d’Infants de Tiana. Hi haurà presentacions de llibres i signatures, i hi passaran els principals noms de la literatura negra catalana, com Marc Pastor, Andreu Martín, Marc Moreno, Lluís Llort i Margarida Aritzeta, a qui es va homenatjar l’any passat.

Consulteu-ne el programa clicant ací.

Tiana Negra, el festival de novel·la negra en català, homenatjarà Margarida Aritzeta

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb