Primers afectacions per la vaga de personal de terra d’Iberia a l’aeroport de Barcelona d’aquest cap de setmana. Vueling, el principal operador de la infrastructura, ha cancel·lat de manera preventiva 112 vols amb sortida o destí a la capital catalana. La decisió deixa 18.000 passatgers a terra. El Ministeri de Foment ha dictat uns serveis del 100% pels vols a les illes d’aquest cap de setmana, el 53% pels vols internacionals i el 32% pels domèstics.

Retards, vols anul·lats i maletes perdudes: quins drets teniu com a usuaris? 

Els representants dels treballadors i la direcció d’Iberia estan reunits en una nova reunió de mediació per intentar evitar la vaga, que a banda d’aquest cap de setmana també s’estendria al següent. El president del comitè d’empresa, José Antonio Ramírez (UGT), veu ‘positiu’ que hi hagi aquest contacte de mediació i ha esperat que ‘avui, duri el que duri, es trobi una solució’.

Tot i això, les posicions de partida semblen distanciades. El personal de terra, que s’encarrega de la gestió dels equipatges de fins a vint-i-set companyies, protesta per la falta d’estabilitat de la plantilla, l’excès de càrregues de feina, les hores extraordinàries i la reorganització de torns per conciliar la vida familiar i laboral.

Els sindicats, doncs, mantenen les mateixes reivindicacions que en l’aturada del 27 i 28 de juliol, en la qual Vueling ja va cancel·lar més d’un centenar de vols. Aquell cap de setmana, el conseller de Territori, Damià Calvet, va instar Iberia a oferir condicions ‘dignes’ als treballadors i va assegurar que tractava l’aeroport de Barcelona ‘com una instal·lació de segona’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.