La nova presidenta de la Comissió Europea, Urusula von der Leyen, ha concedit una primera entrevista al Grup Europa, que conformen diversos diaris com La Vanguardia, La Stampa, Le Monde, The Guardian i el Süddeutsche Zeitung, i s’ha mostrat cautelosa a l’hora de referir-se a la qüestió catalana. ‘Per a ser sincera, no he pogut mirar l’assumpte en profunditat‘, i ha promès oferiur una explicació més endavant, segons que explica el corresponsal de La Vanguardia Eusebio Val.

També ho recull el diari La Stampa, que ho explica així: ‘Reconeix que en alguns dossiers encara no és capaç d’oferir solucions i propostes –en primer lloc, la qüestió catalana, ‘Aprofundiré en tots els detalls’- i assegura que escoltarà molt i cercarà un enfocament integral en la solució dels problemes’.

El País, en una altra entrevista que també li ha fet avui i en la que també se li ha preguntat sobre la qüestió catalana, Von der Leyen també s’ha mostrat reticent a oferir una posició. El periodista ho ha recollit així: ‘Esquiva, fins al punt de no respondre, als afers sensibles, com el conflicte polític a Espanya en relació al moviment independentista a Catalunya’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.