Vilagrà assegura que la renda bàsica universal continua activa tot i no tenir dotació pressupostària

  • La suspensió de l'oficina pilot de la renda bàsica va ser una de les condicions del PSC per a arribar a un acord pressupostari

VilaWeb
EFE
02.02.2023 - 20:09
Actualització: 02.02.2023 - 22:21

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat que el pla pilot català de la renda bàsica universal (RBU) continua endavant i que aquest any començarà a executar-se, per bé que el govern no hi hagi destinat una dotació específica en el projecte de pressupost.

Vilagrà ha comparegut aquesta tarda en la Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament de Catalunya per a informar sobre el contingut del pressupost del Departament, al qual està adscrit la iniciativa de la RBU.

La suspensió de l’oficina pilot de la RBU va ser una de les condicions del PSC durant les negociacions amb el govern per a arribar a un acord pressupostari, i ahir mateix des de les files socialistes s’afirmava que el pla havia quedat aparcat. Avui, però, la consellera ha asseverat que el pla segueix el seu camí, i que el govern català hi està plenament compromès.

Si bé no hi ha una partida als pressupostos per executar la prova pilot, Vilagrà ha remarcat que la llei d’acompanyament, concretament l’article cinquanta-vuit, sí que recull l’assignació monetària del pla pilot per a la renda bàsica. Aquest article contempla que el govern aprovi la dotació econòmica necessària per a la implementació del pla pilot de la RBU en la data en què entri en vigor la normativa que reguli la implementació del pla, i que posteriorment es consigni al pressupost del departament responsable de l’execució del pla pilot.

Així, la consellera ha argumentat que la inclusió de l’assignació de recursos mitjançant la llei d’acompanyament es deu al fet que el començament exacte i el nombre de participants en la iniciativa encara roman pendent de ser determinada i, per tant, es desconeix l’assignació exacta que farà falta: “En funció d’això tindrem una xifra, és per això que s’ha fet d’aquesta forma, no hi ha cap altre subterfugi”.

Més enllà dels diners per al pla pilot, Vilagrà ha recordat que el pressupost sí que recullen la partida, xifrada en 1,3 milions, destinada a l’Oficina del Pla Pilot per Implementar la RBU.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any