Viladecans habilita punts lila a les farmàcies de la ciutat

Ho ha impulsat l'ajuntament perquè considera que són espais de confiança entre els professionals i persones

VilaWeb
EFE
22.11.2022 - 20:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Viladecans (Baix Llobregat) ha habilitat punts lila a disset farmàcies de la ciutat per atendre, sensibilitzar, informar i donar suport a víctimes de qualsevol agressió sexista o LGBT-fòbica.

En un comunicat, el consistori ha destacat que és una experiència pionera al Principat i ha justificat que les farmàcies disposin d’aquest espai perquè són espais propers a la ciutadania on s’estableixen relacions de confiança entre els professionals i les persones. L’ajuntament ha considerat que són espais segurs que poden atendre, informar i, si és necessari, orientar la persona al recurs més adequat.

Entre els objectius d’aquest nou servei hi ha el fet d’implicar tota la ciutadania en la lluita contra les violències masclistes i LGBT-fòbiques, activar el protocol municipal en cas d’una agressió o fer arribar informació dels serveis integrals a víctimes d’aquesta mena de violències. L’octubre es va impartir formació sobre aquest tema per al personal de les farmàcies participants.

Els punts lila estan senyalitzats amb un dispositiu que els identifiqui com a espais segurs i estan dirigits principalment a dones i persones LGBTI+, però també a qualsevol altra persona que estigui interessada a rebre informació sobre els serveis propis del servei d’igualtat i polítiques LGBTI+, ha detallat el consistori.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes