Hi ha centenars de vídeos enregistrats sobre l’actuació violenta de la policia espanyola el primer d’octubre. Són imatges que han estat clau per a obrir una investigació a vint-i-dos policies. Tanmateix, encara no havien sortit a la llum els vídeos i les imatges que va enregistrar la policia espanyola. Avui Eldiario.es els publica. Serveixen per a veure el referèndum de l’altra perspectiva visual.

Entre aquests vídeos publicats, hi ha el de l’entrada al col·legi Nostra Llar de Sabadell, el centre on havia de votar la presidenta del parlament Carme Forcadell. En aquest cas, el jutge de Sabadell va arxivar les denúncies perquè va dir que era impossible d’identificar cap agent.

En l’enregistrament es veu com els agents són rebuts pels votants amb els braços alçats i sense violència. Quan poden entrar dins l’escola, la recorren tota i n’obren les portes a cops de mall. Com que no saben trobar les urnes, exclamen, frustrats: ‘On són les putes urnes!’ En el cas del col·legi Nostra Llar, eren ben amagades i no les van trobar. I a més, quan els agents van ser fora, es va tornar a obrir l’escola perquè tothom pogués votar.

Vegeu ací la resta dels vídeos:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb