Hong Kong

Per segon dia consecutiu, grups manifestants i policies s’han enfrontat als carrers d’Hong Kong. Els agents han utilitzat gasos lacrimògens contra grups que havien llançat presumptament dos còctels molotov al districte de Wan Chai. També hi ha hagut enfrontaments a Sham Shui Po, on hi ha hagut una manifestació no autoritzada pel govern. De moment, hi ha una dona ferida i cinc detinguts.

Les protestes continuen perquè el govern no ha retirat defintivament el projecte de llei d’extradició a la Xina. Els manifestants reclamen també més drets democràtics i unes eleccions lliures. Aquesta setmana, el govern de Pequín va amenaçar els manifestants amb l’ús de la força a Hong Kong per a apaivagar les protestes.

Els manifestants han fet una assentada a l’aeroport d’Hong Kong, un dels principals escenaris de les reivindicacions les últimes setmanes.

Ahir els manifestants van cantar Les Miserables.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb