Featured Video Play Icon

‘He vist la llum, ja sé qui vull ser, a mi no em fa por el que queda per fer’. La seguretat i força d’aquest vers són els trets distintius de ‘Volar’, el nou videoclip d’Assekes. El senzill compta amb la preproducció de Tristan Esparza i la producció i enregistrament de Mark Dasousa als estudis Atomic Studio. ‘Volar’ ha estat dirigit i realitzat per Vicent Sanguinelli.

Aquest nou single representa un punt i a part respecte dels treballs anteriors dels de La Ribera. S’hi barregen noves sonoritats amb guitarres, veus saturades, gran predomini de sintetizadors i bateries experimentals. Rock i synth-pop acompanyat amb una línia de veu pròxima al rap alternatiu amb influències del Pop internacional.

Assekes va néixer el 2008 però fins el 2012 no va enregistrar el seu primer EP, titulat En poques paraules. Els ritmes ska, el rock alternatiu i la música popular eren fàcilment distingibles en temes com ‘Rebels’ o ‘Mero’.

Quatre anys després va publicar-se Un nou camí (autoeditat, 2016), el primer contacte de la banda amb el productor Mark Dasousa. Era un disc més madur i personal però conservava els referents musicals. Un mestissatge dominat pel rock en sentit ampli. L’àlbum va comptar grups consolidats Aspencat, La gossa sorda, Tardor i Pharmakos.

Després de més de cinquanta concerts arreu del País Valencià i el Principat amb Un nou camí, entre els quals destaquen el Festivern, el Feslloch o Aplec dels ports, ‘Volar’ és el retorn d’Assekes.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]