El tinent de la Guàrdia Civil responsable de l’operatiu de seguretat del 20-S ha relatat un clima de forta agressivitat dels manifestants, i ha dit que els van insultar, amenaçar i que els van llançar ampolles. Ho ha explicat en resposta a les preguntes del fiscal espanyol en el judici contra el procés. Tanmateix, quan va declarar davant de l’Audiència espanyola el 16 d’octubre de 2017, no va explicar pas aquests incidents. Ho ha destacat l’advocat Jordi Pina per mostrar-ne la contradicció.

El lletrat ha demanat a l’agent per què no els va explicar aleshores, aquests fets, però el president de la sala, Manuel Marchena, li ha posat impediments de manera reiterada i l’ha obligat a reformular la pregunta unes quantes vegades, impedint que quedés evidenciada la contradicció. Pina ha manifestat la sorpresa que en la declaració judicial d’aquell dia, molt més pròxim al 20-S, l’agent no expliqués els fets que sí que explicava ara. El tinent no ha trobat motius per a explicar per què no ho va declarar.

Vegeu-ho ací:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb