El Nou Estadi de Tarragona ha presentat una entrada pobra per a la cerimònia d’inauguració dels Jocs Mediterranis molt deslluïda. La ciutat no s’ha mobilitzat per a l’obertura de l’esdeveniment, i el camp ha presentat una entrada molt fluixa. Durant les hores prèvies, els CDR i l’ANC s’han mobilitzat contra la presència del rei espanyol a la llotja, on també hi han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president espanyol, Pedro Sánchez.

Quan ha sonat l’himne espanyol, s’han sentit xiulets, i també s’han deixa veure banderes espanyoles. Posteriorment, quan s’ha anomenat Torra també hi ha hagut xiulets.

Torra ha regalat a Felipe VI el llibre Dies que duraran anys, del fotoperiodista Jordi Borràs, i els informes del Síndic de Greuges sobre la violència i la repressió de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil durant el referèndum del primer d’octubre.

A més, li ha escrit una dedicatòria. A Twitter, ha dit que ho feia perquè tingués clar què va passar a Catalunya ‘perquè nosaltres no ho oblidarem mai’.

El llibre tenia una dedicatòria de Borràs: ‘No hi ha nissaga, ni llei, ni pàtria que justifiqui ferits, presos polítics i exiliats. No hi ha nissaga, ni llei, ni pàtria que puguin aturar l’anhel de llibertat del poble català.’

Quan van posar-se les entrades a la venda, només es podien adquirir per un terç del camp. La resta estàven compromeses per patrocinadors i empreses, i per tant la prevenda no ha estat gaire reeixida. La ciutat de Tarragona, doncs, no ha mostrat massa interès en aquest esdeveniment, que es prolongarà fins el primer de juliol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb