El documentari Vox: L’ambició de Santiago Abascal, aprofundeix en la figura del cap del partit d’extrema dreta. El treball, dirigit per la periodista Eider Hurtado, es va emetre diumenge a la televisió pública basca tot coincidint amb les eleccions andaluses, en què Vox va assolir un resultat històric, amb dotze diputats.

TV3 el va emetre ahir dins de l’espai ‘Sense ficció’, tot i que inicialment no era previst. La cadena ho va argumentar de la següent manera: ‘D’acord amb l’actualitat política i acomplint així amb la missió de servei públic’. Avui a les 22.00, el documentari serà emès per À Punt.

VOX: L’ambició de Santiago Abascal és un documentari fet pel programa 360º dirigit per Eider Hurtado que destapa qui s’amaga darrere la presidència de Vox, i es demana quins interessos van empènyer Abascal a abandonar el País Basc i traslladar-se a Madrid per forjar una carrera política basada en la radicalitat. Hurtado entrevista Abascal i recull el testimoni dels qui l’han conegut de prop, com Borja Sémper, president del PP de Guipúscoa i membre de les Noves Generacions.

El documentari aprofundeix en el finançament del partit, les sospites sobre el seu origen i el vincle amb organitzacions d’extrema dreta com la mexicana El Yunque. Els qui han format part de les estructures del partit parlen de la confluència de grans empreses espanyoles, mitjans de comunicació i grups de pressió estrangers, i també del destí il·lícit dels diners.

Vegeu el documentari complet:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb