Us imagineu que deixar enrere el règim del 78 fos tan senzill com descarregar-se una aplicació al telèfon mòbil? Aquest és l’argument del divertit vídeo que ha penjat a les xarxes República des de baix. En el vídeo es pot veure una noia consultant una aplicació de cites anomenada ‘Régimen 78’ en què els possibles contactes són Mariano Rajoy, Florentino Pérez, Marta Ferrussola, José María Aznar i Jordi Pujol, entre més. La solució, diu, és deixar de fer servir l’aplicació ‘Régimen 78’ i descarregar-ne una de nova: ‘República des de baix’.

No és la primera vegada que una campanya de República des de baix genera rebombori. De fet, també són els autors de la polèmica campanya a favor del referèndum d’autodeterminació de l’1-O en què s’utilitzava una imatge del dictador Francisco Franco amb el lema ‘No votis. L’1 d’octubre, no a la república’.

La plataforma és impulsada per càrrecs de formacions d’esquerres i sobiranistes de l’àrea metropolitana de Barcelona. En nom dels impulsors de la campanya, signen: Jose Téllez, de Guanyem Badalona en Comú; Laia Sabater, de Guanyem Badalona en Comú; Joan Belda, de Sant Adrià en Comú; Alex Benito, de Sant Adrià en Comú: Aitor Blanc, de SOM Gramenet; Alba Calvo, de SOM Gramenet; Maurici Jaumandreu, de Compromís per Cerdanyola; Elvi Vila, de Compromís per Cerdanyola; Pilar Castillejo, de COP – Compromís per Ripollet; Fran Sánchez, de COP – Compromís per Ripollet.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]