El senat argentí ha tombat el projecte de llei per a legalitzar l’avortament. Malgrat això, les xarxes socials han subratllat el mèrit dels col·lectius feministes argentins, que han aconseguit de dur el debat sobre l’avortament al senat després d’anys de mobilitzacions. És per això que s’ha fet  viral el discurs contundent del senador argentí Pino Solanas. Podeu llegir-lo i veure’l tot seguit:

‘Avui no és una derrota. Ho dic a les noies que són fora. Aquest és un triomf monumental perquè hem aconseguit col·locar en el debat nacional (elles ho han aconseguit, elles!, amb anys de mobilitzacions) un debat fonamental. D’aquesta Argentina que sempre va ser avantguarda a l’Amèrica Llatina de grans causes que eren prohibides. Aquí no va durar més de set anys la dictadura genocida. I va ser el país que va donar una lliçó al món jutjant els terroristes d’estat amb un judici exemplar. A l’adversari, la millor qualitat de justícia, amb els millors jutges i el millor respecte als codis processals penals. Senyora presidenta (això ho dic als qui són fora), que ningú no es deixi emportar per la cultura de la derrota. Bravo, noies! Heu aixecat alt l’honor i la dignitat de les dones argentines. Aquesta causa, aquesta nit, té un petit descans, però d’ací a poques setmanes, totes una altra vegada dempeus, perquè si no surt avui, l’any que ve hi insistirem, i si no surt l’any que ve, hi insistirem l’altre. Ningú no podrà aturar l’onada de la nova generació. Serà llei, hi haurà llei.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb