La policia d’Hong Kong va desallotjar ahir amb violència l’estació de Yuen Long, on diversos manifestants contraris al govern pro-xinès de Carrie Lam, protestaven per les agressions d’escamots pro-Pequín d’aquesta setmana. A les imatges es veu com els antiavalots utilitzen gasos lacrimògens dins l’estació i carreguen de manera brutal contra els manifestants. Els agents els arraconen contra les persianes de negocis tancats abans d’atonyinar-los.

Tot i que els manifestants anaven preparats per possibles enfrontaments, portaven cascs i mocadors per tapar-se la cara, la jornada es va saldar amb onze detinguts i vint-i-tres ferits. Després d’haver desallotjat l’estació, les càrregues de la policia es van traslladar a l’exterior, on hi havia milers de manifestants protestant contra la violència del cos policíac i dels escamots pro-Pequín.
De fet, els manifestants han fet córrer diversos muntatges per demostrar que els escamots i els antiavalots van actuar de la mateixa manera a l’estació de Yuen Long. En algunes imatges es veu com fins i tot alguns dels agressors pro-Pequín porten les porres reglamentàries de la policia. Els manifestants consideren que no hi ha diferències entre els uns i els altres.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb