La víctima dels abusos de l’ex-marit de Mónica Oltra recorre contra l’arxivament de la causa

  • Demana que declarin com a testimonis agents i un inspector de la policia espanyola, a més del director i una educadora del centre de menors

VilaWeb
EFE
11.04.2024 - 15:46
Actualització: 11.04.2024 - 20:04

La víctima dels abusos sexuals de l’ex-marit de l’ex-vice-presidenta del govern Mónica Oltra en un centre de menors ha recorregut l’arxivament provisional de la causa contra Oltra per suposada ocultació, perquè considera que hi ha fets de prou entitat per a continuar la instrucció.

Així consta en el recurs d’apel·lació presentat davant l’Audiència de València contra la interlocutòria del jutjat d’instrucció 15 que va acordar l’arxivament provisional de les actuacions contra tots els investigats per entendre que “tots i cadascun dels indicis” s’havien esvaït del tot. El recurs d’apel·lació, al qual ha tingut accés Efe, considera que hi ha hagut un “canvi radical i inexplicat de criteri de l’instructor, que ara no veu delicte on abans sí que el va veure”, i no s’ha aportat cap prova que permeti de “descartar del tot” les acusacions, més enllà de les declaracions dels investigats.

Alhora, indica que no s’entén que allà on aleshores es veien situacions “tan inexplicables que no podien tenir cap més lectura que la concertació per a l’ocultació dels abusos, ara s’hi vegin actuacions merament irregulars”, i sosté que es mantenen “en la seva integritat” els indicis incriminatoris. “Sorprèn molt el canvi de parer de l’instructor, la millor expressió del qual es troba a l’exposició raonada que va dirigir al TSJCV, i que conclou ara en la irrellevància penal de les conductes atribuïdes als investigats; a tots, sense discriminació”, indica el recurs.

La recurrent demana que la investigació prossegueixi per aclarir per què va ser portada al judici sobre els abusos sexuals soferts emmanillada i custodiada per la policia, cosa que emmarca en una estratègia destinada a “amagar primer i desacreditar després la denúncia dels abusos”.

Per això demana que declarin com a testimonis agents i un inspector de la policia espanyola, a més del director i una educadora del centre de menors on era interna la menor tutelada, que ja van ser proposades i es van rebutjar. Finalment, reclama que s’anul·li la interlocutòria de l’arxivament provisional de la causa i s’ordeni la continuació del procediment per practicar noves diligències i posteriorment dictar interlocutòria de procediment abreujat.

El recurs també critica el temps de què han disposat els acusats per a “eliminar qualsevol rastre de correu incriminador”, de manera que la majoria dels comptes de correu utilitzats per ells “han estat esborrats i gairebé no s’ha obtingut informació”. La interlocutòria recorreguda diu que “no s’ha acreditat, ni tan sols al nivell propi dels indicis, que Oltra, ni qualsevol altra persona de la Conselleria, dirigís cap ordre, instrucció, consigna o indicació als investigats” en relació amb el cas del seu ex-marit, Lluís Ramírez, a la presó per abusos a la menor tutelada per la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any