Edicions Sidillà ha publicat el primer volum de la Història de la cuina catalana i occitana, dedicat a salses, aperitius, ensalades i sopes, obra de Vicent Marquès. L’obra tracta de les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre les cuines catalana i occitana. El llibre segueix el fil de les relacions entre els antics regnes, comtats i regions dels dos territoris, així com les particularitats d’unes terres que comparteixen condicions climàtiques que han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món.

Des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar la particularitat de la cuina catalana i occitana en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Marqués ha dedicat la seva vida a reunir la història d’aquesta cuina, que ara veu la llum a través d’aquesta obra.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb