Edicions Sidillà ha publicat el primer volum de la Història de la cuina catalana i occitana, dedicat a salses, aperitius, ensalades i sopes, obra de Vicent Marquès. L’obra tracta de les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre les cuines catalana i occitana. El llibre segueix el fil de les relacions entre els antics regnes, comtats i regions dels dos territoris, així com les particularitats d’unes terres que comparteixen condicions climàtiques que han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món.

Des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar la particularitat de la cuina catalana i occitana en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Marqués ha dedicat la seva vida a reunir la història d’aquesta cuina, que ara veu la llum a través d’aquesta obra.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.