VICENT CURARELLA I TORMO (Alzira, 1967) és economista, especialitzat en finançament autonòmic, i investigador de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE). Fou nomenat Síndic Major de Comptes del País Valencià en juny del 2016. Ha format part de la Comissió d’Experts per a l’anàlisi del sistema de finançament valencià,  nomenada per les Corts Valencianes el 2012. El 25 d’abril del 2016 va rebre l’Alta Distinció Parlamentària de les Corts Francesc de Vinatea amb la restant Comissió d’Experts, formada per Francisco Pérez García, Rafael Beneyto Cabanes, José Antonio Pérez García, José Ismael Fernández Guerrero y Vicent Peiró Ibáñez. Té, endemés, un seguit de llibres publicats.

Quines són les vostres funcions com a Síndic Major de Comptes?

Presidir el Consell de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana, institució estatutària independent i imparcial. És hereva de l’antiga figura del Mestre Racional del Regne de València, que complirà 600 anys de vida el 2019. També m’encarregue de fiscalitzar els comptes de la Generalitat Valenciana, dels organismes que en depenen i de les corporacions locals valencianes. Aquest és un treball de control extern necessari per a l’examen dels diners públics; per això no solament hem de procurar que els comptes respecten els principis comptables i complisquen les lleis vigents, sinó també seguir avançant perquè la gestió dels recursos humans, materials i pressupostaris es realitze progressivament de manera més econòmica, eficaç i eficient, tot incorporant de manera efectiva criteris socials, mediambientals i ètics.

Llegeix l’entrevista sencera a Tornaveu fent clic aquí

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb