Avui comença a Vic el Voll-Damm festival de Jazz, que durarà fins el diumenge 14 de maig i oferirà catorze concerts. El certamen converteix la capital d’Osona en seu de l’avantguarda d’aquest moviment musical i és una porta oberta als músics més joves.

Els caps de cartell del festival són Arve Henriksen i l’Agustí Fernández Liquid Quintet. Henriksen, trompetista noruec, es caracteritza pel fet de tocar la trompeta com si fos una flauta, fent-ne sortir un so molt característic. Aquesta actuació serà l’única que farà al país enguany. Per una altra banda, l’Agustí Fernández Liquid és un quintet format per músics catalans i polonesos, en una fusió sortida de la ment de Maciel Lewenstein. Aquest serà el seu primer concert.

Al marge d’aquests artistes destacats, es faran dotze concerts més, la majoria gratuïts. La joventut i l’experimentació tornen a ser la marca, amb artistes com ara l’austríac de vint-i sis anys Elias Stemeseder, la barreja electrònica de jazz i música negra a càrrec de Diego Armando DJ, el duet de Bibiana Voutchkova i Vasco Trilla, entre més.

Complementàriament, s’organitza el Matí de les Escoles de Música, en què els alumnes de les escoles de música del Principat tindran l’oportunitat de mostrar el seu talent. A més, mentre duri el festival es podrà visitar una exposició de fotografies a la Biblioteca Joan Triadú sobre jazz.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]