Vall d'Hebron

La Vall d’Hebron i la companyia Janssen encapçalen un projecte públic-privat per definir el futur dels assaigs clínics a Europa. Un total de trenta-sis institucions s’uneixen ara per a donar formar a una platoforma d’assaigs clínics adaptatius, la qual ha de permetre que amb un únic protocol es puguin avaluar simultàniament múltiples tractaments.

L’objectiu és que es puguin desenvolupar tractaments més ràpidament. El model actual d’avaluació d’un únic fàrmac en cada assaig clínic sovint resulta un procediment molt llarg i seqüencial, que implica inversions elevades i retards en l’obtenció dels tractaments més eficaços per als pacients. El reclutament de participants és complex i hi ha molts obstacles i escassa informació.

En aquest projecte participen trenta-sis institucions líders mundials entre hospitals universitaris europeus, centres de recerca, grups de pacients, empreses sense ànim de lucre i companyies farmacèutiques. El projecte es denomina EU-PEARL.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb