Vall d'Hebron

La Vall d’Hebron i la companyia Janssen encapçalen un projecte públic-privat per definir el futur dels assaigs clínics a Europa. Un total de trenta-sis institucions s’uneixen ara per a donar formar a una platoforma d’assaigs clínics adaptatius, la qual ha de permetre que amb un únic protocol es puguin avaluar simultàniament múltiples tractaments.

L’objectiu és que es puguin desenvolupar tractaments més ràpidament. El model actual d’avaluació d’un únic fàrmac en cada assaig clínic sovint resulta un procediment molt llarg i seqüencial, que implica inversions elevades i retards en l’obtenció dels tractaments més eficaços per als pacients. El reclutament de participants és complex i hi ha molts obstacles i escassa informació.

En aquest projecte participen trenta-sis institucions líders mundials entre hospitals universitaris europeus, centres de recerca, grups de pacients, empreses sense ànim de lucre i companyies farmacèutiques. El projecte es denomina EU-PEARL.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb