València se submergeix en l’obra i el pensament de Joan Fuster

  • El Centre del Carme Cultura Contemporània de València acull l'exposició "Fuster en el seu temps"

VilaWeb
Europa Press
21.11.2022 - 17:04
Actualització: 21.11.2022 - 19:26

“Fuster en el seu temps”, l’exposició sobre Joan Fuster que acull el Centre del Carme Cultura Contemporània de València, vol esdevenir una mostra de referència sobre l’obra i la trajectòria vital i professional d’aquest autor. L’exhibició forma part dels actes de l’Any Joan Fuster, de qui demà passat farà cent anys que va néixer.

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, que inaugura l’exposició avui a les 19.00, la valora com “una magnífica oportunitat per a fer un recorregut pel pensament de Fuster”.

La mostra reuneix també peces de la col·lecció de l’escriptor fetes per artistes destacats, com ara vint-i-vuit escultures de José Cusachs, Manolo Boix i Andreu Alfaro; seixanta-dos dibuixos i pintures; i obra gràfica d’Artur Heras, Pilar Dolz, Miquel Navarro, Juan Genovés, Antoni Miró, Antoni Tàpies, Josep Renau i Joan Miró, entre més. També reuneix més de 150 fotografies de la vida i trajectòria de Joan Fuster; llibres de l’autor amb els seus títols més coneguts; revistes i documentació, a més de vuit dibuixos originals i una pintura del mateix autor.

“És l’exposició més gran organitzada per a fer valdre la trajectòria d’un intel·lectual lúcid, inconformista i arriscat. Un agitador de consciències i de cultura, possiblement l’intel·lectual valencià més important del segle XX”, ha dit Tamarit.

L’exposició arranca amb la infància de Fuster amb “Un món menut” i continua per l’adolescència i els primers intents com a escriptor amb “Sempre als peus de les lletres”, fins a donar pas a l’autor que comença treballs clau de conscienciació valenciana i valencianista amb “Una mirada valenciana”. Aquí s’aprofundeix en tot allò que va significar la publicació de Nosaltres els valencians i El País Valencià.

A continuació, el relat de la mostra se submergeix en la trajectòria assagística de l’escriptor i en el seu vessant periodístic. El muntatge, també amb material audiovisual que arreplega una entrevista a Joan Fuster i una projecció, acaba amb “Professor, a classe!”, que aborda la seva relació amb la vida universitària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any