L’Ajuntament de València aprovarà la denominació de trenta-sis carrers de la ciutat amb noms de dones il·lustres. A més, estudia la proposta que, de cada cinc noms nous de carrers que s’aproven, quatre tinguin nom de dona. Segons un estudi del Consell per a la Dona i la Igualtat, dels 1.144 carrers que té la ciutat ara mateix dedicats a persones, el 93% són dedicats a homes.

Entre els carrers nous n’hi haurà de dedicats a dones il·lustres valencianes, com ara la compositora Matilde Salvador o Margarida Borràs, una transsexual assassinada al segle XV per les autoritats. També tindran carrer la ginecòloga Manuela Solís, la primera dona llicenciada a la Universitat de València, la batllessa de Vilallonga durant la guerra de 1936-1939, Rosa Estruch o la fundadora de Ca Revolta, Cristina Piris. També es dedicaran carrers a dones de renom universal, com ara Simone de Beauvoir o Marie Curie.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]