El batlle de València, Joan Ribó, ofereix la ciutat per acollir el vaixell de l’ONG catalana Proactiva Open Arms, que navega amb 121 migrants salvats a la Mediterrània. Avui la nau ha evacuat dones africanes en estat de gestació avançat. L’embarcació cerca port segur per a desembarcar els salvats.

Ho ha determinat Ribó, per qui València és ‘una ciutat d’acollida, oberta i amb un deure ètic i humà amb les persones que arrisquen la vida fugint del terror, la guerra o la misèria’, han informat EFE fonts municipals.

‘Volem continuar el camí que començàrem amb l’Aquarius. Per això, i conjuntament amb la Generalitat, sol·licitarem al govern espanyol que obri el port de València a aquest vaixell’, ha assenyalat.

‘València i els valencians volem estar al costat dels valors de solidaritat, de benestar i de llibertat que Europa sempre ha representat. Tenim la confiança que el govern no dubtarà a situar-se en la mateixa línia que nosaltres; les vides d’aquestes persones no poden esperar més’, ha afegit.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb