Vaga general

La Intersindical-CSC Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han registrat dos pre-avisos de vaga general a Catalunya per l’11 d’octubre. El sindicat esgrimeix la necessitat de derogar les reformes laborals, d’elevar el salari mínim als 1.200 euros, reclamen més recursos per a la inspecció de treball, igualtat de gènere i que es recuperi el poder adquisitiu dels salaris i les pensions.

Resposta a la sentència: tres grans marxes que col·lapsin la xarxa viària

La convocatòria coincideix amb el calendari anunciat per la publicació de la sentència del Tribunal Suprem espanyol sobre el judici contra el procés. En aquest sentit, recorden que estan compromès amb els drets nacionals, que considera que afecten, també, la situació laboral.

El fet que es registri un pre-avís no implica que quedi automàticament convocada la vaga general, però és un requisit indispensable per a fer-ho.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.