Vaccinació contra la covid i la grip al País Valencià: consulteu-ne els dies i les fases

  • La Conselleria de Sanitat ha fet pública tota la informació sobre la vaccinació contra la covid i la grip · Començarà el 16 d'octubre i durarà fins el març de l'any que ve

VilaWeb
EFE / Redacció
06.10.2023 - 17:41
Actualització: 06.10.2023 - 20:56

La campanya de vaccinació tardor-hivern 2023-2024 de la covid i la grip del País Valencià es farà a partir del 16 d’octubre fins al març de l’any que ve, segons que ha anunciat avui la Conselleria de Sanitat. Estarà dividida en dues etapes.

El 16 d’octubre també començarà la immunització dels residents dels centres geriàtrics i de diversitat funcional pública i privada (inclosos centres de dia annexos a la residència), el personal sanitari i sociosanitari de centres residencials de gent gran i d’atenció a la discapacitat pública i privada (inclosos centres de dia annexos a la residència) i la gent interina en altres centres sociosanitaris i sanitaris (residents en institucions tancades de serveis socials i ingressades en hospitals de crònics i llarga estada), inclosos centres de dia. En aquest cas, la vaccinació es farà al lloc de les residències i centres.

El 16 d’octubre també començarà la vaccinació contra la covid i grip entre el personal sanitari i no sanitari d’atenció primària, hospitalària, pública i privada, i del servei d’emergències sanitàries (en contacte amb pacients). En aquest cas, la vaccinació serà al lloc de treball, als serveis de prevenció de riscos laborals i a l’atenció primària.

El 16 d’octubre comença la vaccinació contra la grip dels nens i nenes d’entre 6 i 59 mesos d’edat (nascuts a partir de 2018). En aquest cas, només és previst el vaccí contra la covid als grups de risc. La immunització es farà als centres d’atenció primària.

Les embarassades en qualsevol trimestre i en període de puerperi (6 mesos) també poden rebre els dos vaccins a l’atenció primària o a l’hospital, a partir del 16 d’octubre.

Per acabar, també és previst la vaccinació de covid i grip a partir del 16 d’octubre per a la gent de 80 o més anys (nascuts l’any 1943 o abans) a l’atenció primària.

La segona fase, al novembre

En segon lloc, ja a partir de començament de novembre, és prevista la vaccinació contra la covid i la grip de la gent de 60 a 79 anys (nascuts entre 1963 i 1944) amb factors de risc addicionals.

En tercer lloc, a partir de mitjan novembre, començarà la vaccinació contra la covid i grip entre la gent de 60 a 79 anys (nascuts entre 1963 i 1944) sense altres factors de risc a l’atenció primària; i també la vaccinació de la gent d’entre 5 i 59 anys (nascuts entre 1964 i 2018) amb estats de salut de risc en l’atenció primària i als serveis de medicina preventiva.

A més, i també a partir de mitjan novembre, s’engegarà la immunització covid-grip de la gent de serveis públics essencials (en el seu lloc de treball, en els serveis de prevenció de riscos laborals i en atenció primària) i entre els que conviuen en grups de risc definits (a l’atenció primària).

També a partir de mitjan novembre, es farà la immunització de la grip a la gent de 5 a 18 anys en tractament prolongat amb AAS (àcid acetilsalicílic) en atenció primària, i a la gent amb exposició laboral directa a animals o secrecions (en el seu lloc de treball, en els serveis de prevenció de riscos laborals o en l’atenció primària).

Per acabar, a partir de començament de desembre, es vacunarà contra la grip als fumadors menors de 60 anys. I s’immunitzarà de covid i grip a la gent de 18 a 59 anys que ho sol·liciten, sempre que no hi hagi contraindicació. En tots dos casos, a l’atenció primària.

Segons la Conselleria, es prioritzarà la vaccinació a residents en centres de gent gran i de diversitat funcional; població de 80 i més anys; personal sanitari i sociosanitari; persones d’entre 60 i 79 anys, i resto de grups de risc.

Els nens d’entre 6 i 59 mesos d’edat sense patologia es vaccinaran contra la grip en qualsevol moment a partir de l’inici de la campanya de vaccinació.

Com sol·licitar la cita?

La ciutadania que formi part dels grups de risc per als quals està indicada la vaccinació contra la covid i grip podrà sol·licitar a l’APP Gva+Salut i al web de la Conselleria de Sanitat des de l’inici de la campanya.

S’enviarà una notificació a tots els ciutadans a través de l’APP Gva +Salut informant de l’inici de la campanya, de la priorització dels grups de risc (a partir de mitjan octubre) i que, a partir de començament de desembre, la campanya s’obrirà a tota la població.

A més, s’especificarà que les embarassades i les puèrperes contactin amb la llevadora al centre de salut per sol·licitar la cita de vaccinació.

Salut Pública emetrà SMS massius als professionals sanitaris i sociosanitaris inclosos com a tal en la declaració de la campanya anterior (2022-2023). Aquest enviament es farà a partir del 16 d’octubre.

Des dels diferents departaments i centres es podran utilitzar els procediments de captació activats establerts, com a SMS i trucades telefòniques.

La vaccinació estarà disponible fins a la finalització de la temporada estacional de la campanya prevista el març de 2024

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any