20.11.2024 - 17:26
|
Actualització: 20.11.2024 - 18:14
La Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV) continuaran amb la “màxima docència en línia” fins el 9 de desembre, com es va decretar arran de la gota freda, i a partir d’aleshores recuperaran progressivament la presencialitat dins un model híbrid.
Ho han explicat els rectors Mavi Mestre (UV) i José E. Capilla (UPV) després d’una reunió amb la batllessa de València, María José Catalá, que s’ha fet després d’una altra trobada entre representants de les universitats i de Transports de la Generalitat Valenciana per abordar la situació de la mobilitat i la seua afecció als estudiants.
“A partir del 9 de desembre, progressivament, lentament, hem d’anar recuperant la presencialitat que puguem, perquè hi ha pràctiques en determinades situacions que han de ser presencials. Perquè no només és tornar a la presencialitat, és que els estudiants puguen arribar a les universitats”, ha manifestat Mestre.
La rectora ha assegurat que tenien moltes ganes de recuperar la presencialitat, però que, “per solidaritat”, s’havia de fer “progressivament, seleccionant les activitats absolutament necessàries”. Per això ha defensat model híbrid, a més de garantir que informaran setmana a setmana de com avança la situació.
“Ja han passat tres setmanes, les universitats hem estat molt preocupades per ajudar la docència i ja ho estem, perquè hi ha estudiants amb diferents nivells d’afectació, però que cerquen deixar la carrera perquè no estan psicològicament preparats per a tornar-hi. I jo els dic: no preneu aquesta decisió ara perquè us ajudarem; no perdeu tampoc la carrera, això és el vostre futur i hi treballem”, ha exposat Mestre.
En la mateixa línia, el rector de la UPV ha advocat per donar “les màximes mesures de flexibilitat” tant als estudiants com als professors. “Haurem d’anar cas a cas amb moltíssima sensibilitat als problemes”, ha constatat Capilla.
Prova d’accés a la universitat
Els rectors han valorat positivament la proposta de la Conselleria d’Educació i Universitats que els alumnes afectats per la gota freda que s’examinin de la prova d’accés a la universitat en la segona convocatòria de juliol els compti com si haguessin fet l’examen a la primera de juny.
Capilla ha dit que tenia claríssim que calia establir aquesta mesura, dins les mesures de flexibilitat adoptades per les dues institucions per a facilitar la docència als afectats. Mestre també ha advocat per una mesura d’aquesta mena, i que s’havien “de prendre totes les decisions sobre la base de tres conceptes: l’empatia, el suport i la flexibilitat”.
“Als estudiants els ho dic: us ajudarem, perquè cal acceptar la realitat tal com és i ja està, afrontar-la amb el màxim de suport i que senten realment que aquest suport el tenen, perquè la qüestió important és que ells tiren endavant”, ha emfatitzat Capilla.