12 febrer manifestacions vaga judici

La plataforma Universitats per la República ha convocat una vaga d’estudiants el dilluns 1 d’octubre.Els estudiants es manifestaran en diferents ciutats del país i, a Barcelona, sortiran a les 12 hores de la plaça d’Universitat i es dirigiran a la plaça de Sant Jaume. Així ho han anunciat en una conferència de premsa al pati de Lletres de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) on han detallat les accions previstes a la tardor per mobilitzar de nou els estudiants. La plataforma està formada pels principals sindicats i organitzacions dels tres col·lectius de les universitats públiques catalanes: estudiants, personal docent i investigador (PDI) i personal d’administració i serveis (PAS).

La vaga estudiantil tindrà com a lema ‘ni oblit, ni perdó’ perquè, segons la portaveu Núria Marín, ‘la repressió no s’ha aturat’. Núria Nieto, també portaveu ha instat ‘a tots els agents independentistes a fer un full de ruta conjunt amb l’objectiu que el govern de la Generalitat faci efectiva la voluntat popular expressada en els resultats de l’1 d’octubre passat’. Per tal de fer-ho possible, ha defensat que cal ‘mobilització constant des d’una estratègia coordinada’ que permeti ‘tensionar l’estat i obligar-lo a respondre a les demandes del poble català’.

Presentació de la vaga d’estudiants de l’1-O

Ahir Universitats per la República va omplir de cartells els campus universitaris de Catalunya per commemorar el 20-S amb lemes com ‘Pel nostre futur, recuperem els carrers’ i també ‘Ni jutges ni presons aturaran la voluntat popular’. El pròxim acte es farà dijous 27 de setembre a l’edifici històric de l’UB coincidint amb l’aniversari de la seva ocupació, batejada llavors com la #Caputxinada2017 i la primera vaga estudiantil pel referèndum de l’1 d’octubre passat.

L’any passat, la plataforma va tenir un paper important per a plantar cara a la repressió de l’estat espanyol, tant el 20-S com els dies previs al referèndum del primer d’octubre. Van fer concentracions i mobilitzacions constants, amb una gran manifestació de suport a l’1-O a Barcelona.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb