L’Organització de Nacions i Pobles No Representats (UNPO), una organització de nacions i pobles sense estat que els representi, ha admès l’ANC com nou membre: ‘El poble català ha estat històricament sotmès a l’opressió política i cultural impulsada per l’estat espanyol, fins i tot abans del naixement d’Espanya. Les seves lleis i decisions estan sotmeses a l’estat espanyol, fet que ha derivat en la lluita del poble català pel seu dret a l’autodeterminació’, diu el comunicat de la plataforma.

Descriu l’ANC com una entitat que ‘fa un esforç actiu per defensar els drets dels catalans, denunciar les opressions que pateixen i promoure l’objectiu de la independència, desitjat per la majoria de la població de Catalunya, tal com s’expressa en els dos referèndums’, en referència al del 2014 i el del 2017.

També assenyala que l’UNPO donarà suport al seu nou membre en ‘l’enfortiment de la consciència internacional sobre la qüestió de Catalunya i reforçarà la seva defensa del dret d’autodeterminació, ja que la nació no està representada en institucions i fòrums internacionals com les Nacions Unides’.

El text fa un breu resum de la història de Catalunya i la limitació de les seves llibertats durant la dictadura franquista. ‘Amb la crisi que va esclatar a Espanya el 2008, el moviment per la independència de Catalunya ha guanyat més força i partidaris que creuen que la riquesa de la regió permet convertir-los en un estat sobirà.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb