L’aeroport de Son Sant Joan bat avui el seu propi rècord. Hi ha programat un vol cada minut, fet que significarà que aterraran i s’envolaran 1.117 avions amb un total de 190.000 persones. Un autèntic maldecap per als veïns de les zones de Palma més pròximes a l’aeroport.

Les operacions, però, no estan repartides al llarg del dia. Entre la una de la nit i les sis del matí n’hi haurà una trentena, i després començarà la programació forta amb més de 1.050 vols. Ho explica el màxim responsable d’Enaire a les Illes, Antoni Planells, al Diari de Mallorca.

Planells diu que, entre el juny i el setembre, Son Sant Joan gestiona més vols en el seu espai aeri que no pas Barcelona. Al llarg de l’any, 300.000 avions passen per l’aeroport de Palma, però el repartiment és estacional. Mentre que el gener s’hi fan unes 9.000 operacions, durant el juliol i l’agost la xifra augmenta fins als 46.000 vols.

La xifra espectacular del rècord de Son Sant Joan amaga la situació límit en què es troben les Illes a causa de la massificació turística, especialment en els mesos forts de l’estiu, i tots els problemes que se’n deriven.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]