Un total de 228 ajuntaments, mancomunitats i entitats locals reben 1,1 milions per a fomentar el valencià

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha resolt concedir les ajudes econòmiques dirigides a ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors valencianes i del Carche, per al foment de l'ús valencià. En total s'han destinat 1.114.673,29 euros, que s'han repartit entre 228 organismes que han resultat beneficiats en tot el territori valencià.

VilaWeb
Redacció
13.09.2017 - 18:31

VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha resolt concedir les ajudes econòmiques dirigides a ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors valencianes i del Carche, per al foment de l’ús valencià. En total s’han destinat 1.114.673,29 euros, que s’han repartit entre 228 organismes que han resultat beneficiats en tot el territori valencià.

Per províncies, en la d’Alacant han obtingut subvencions 50 ajuntaments, una entitat local menor i 1 mancomunitat; en la de Castelló, 42 ajuntaments i una mancomunitat, i en la de València, 124 ajuntaments, 1 entitat local menor i 8 mancomunitats.

Estes ajudes s’han incrementat un 11,4% respecte a 2016 i els beneficiaris també han augmentat un 17% respecte a la passada convocatòria, destaca el departament que dirigix Vicent Marzà en un comunicat.

Els programes subvencionables als quals es poden acollir estos organismes són retolacions i senyalitzacions; cursos de valencià destinats a empleats públics de l’Administració local, col·lectius específics i població adulta; campanyes i accions de voluntariat lingüístic; campanyes i accions d’acolliment lingüístic a nouvinguts; activitats culturals, accions, activitats i campanyes municipals de sensibilització i promoció de l’ús del valencià, i creació i funcionament d’oficines o servicis de promoció del valencià.

També reben subvencions els programes d’ús del valencià en les xarxes socials de l’entitat. A més, les oficines de promoció del valencià podran ser pròpies dels ajuntaments o mancomunades entre diferents entitats locals amb la finalitat de donar servici a més nuclis poblacionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any