La vella discussió sobre si els amics de Facebook es poden considerar amics té ara ja una versió jurídica. El més alt tribunal francès ha dictaminat aquesta setmana que un amic de Facebook no pot ser considerat un amic real.

Dijous el Tribunal de Cassació francès, el més alt tribunal del país, va dictaminar que la noció d’amic a les xarxes socials ‘no reenvia pas  a la noció d’amistat en el sentit tradicional de la paraula’. La sentència fa referència a la demanda d’un advocat que volia recusar diversos membres del Tribunal d’Apel·lació de París en un cas, afirmant que eren amics d’una de les parts, perquè eren amics a Facebook.

El Tribunal de Cassació ha reblat la seva opinió sobre el tema afirmant que un amic en la vida real hi ha ‘una relació de proximitat que en una xarxa social no es pot crear’. Per això considera que no es pot qüestionar la imparcialitat dels membres de la cort només perquè eren ‘amics de Facebook’ d’una de les parts.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]