Quaranta-nou dotacions dels bombers treballen per sofocar un incendi amb diversos fòcus a la zona del coll del Pení, a Roses (Alt Empordà). Segons que informa el Servei català de transit, la carretera Gi-614 està tallada a Roses, així com els accessos a les zones de Canyelles, Almadrava, Cala Jóncols i Cala Montjoi. Com a mesura preventiva, fins les 19.50 s’ha demanat el confinament de les urbanitzacions de Puig Rom i Mas Fumats, a Roses.

A les 19.24 hores els bombers han anunciat que ja han estabilitzat els quatre focus, que han afectat una superfície aproximada de 2,5ha, 2ha, 1ha i 200m2.

El cap dels Agents Rurals a Girona, Ignasi de Dalmases, ha explicat que els quatre focus no han estat simultanis, sinó que hi hagut una ‘progressivitat’ però en moments molt propers. La principal hipòtesi amb la que treballen a hores d’ara és que l’incendi ha estat intencionat. ‘Amb totes les reserves perquè la investigació està oberta, però es podria correspondre amb un patró d’intencionalitat’, ha explicat de Dalmases. Els Agents Rurals preveuen tornar dilluns sobre el terreny amb un gos especialitzat en detectar substàncies accelerants.

Els bombers han rebut l’avís a les 16.44 hores. En el dispositiu d’extinció participen bombers, Mossos, agents de la policia local, dels agents rurals, membres de les agrupacions de defensa forestal i una ambulància del SEM, amb caràcter preventiu.

Podeu veure vídeos de l’extinció del foc enregistrats pel cos de Bombers:

I per l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Port de la Selva:

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb