El barri de la Verneda i la Pau, una zona de Barcelona tradicionalment poc propera a les tesis dels partits independentistes, va viure el referèndum de l’1-O com qualsevol barri o poble d’arreu de Catalunya. Això sí, amb la peculiaritat que al barri hi ha la comissaria de policia espanyola més gran de tot Catalunya. Diferents centres educatius van patir atacs policíacs, fet que no va espantar la gent, que va baixar al carrer per fer pinya i assegurar el tancament dels col·legis. El CDR del barri recull els millors vídeos d’aquella jornada en un fil de Twitter que vol recordar com va ser aquella jornada. ‘D’aquell dia van néixer uns llaços que perduraran’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb