Un ex-ministre de Justícia britànic s’exclama pel judici al 9-N i demana ‘urnes, i no tribunals’

  • Simon Hughes s’ha reunit amb Artur Mas, que avui fa una conferència a Oxford

VilaWeb
Redacció
01.03.2017 - 17:27
Actualització: 01.03.2017 - 17:30

Unes hores abans de pronunciar una conferència a la Universitat d’Oxford, l’ex-president de la Generalitat Artur Mas s’ha reunit amb l’ex-ministre de Justícia i Llibertats Civils del govern britànic Simon Hughes, que va ser al càrrec entre el 2013 i el 2015. Hughes troba que ‘tenir un líder polític o un representant electe a judici per desobediència va més enllà d’allò imaginable al Regne Unit.’ I ha afegit, en relació al procés d’independència de Catalunya: ‘Aquest procés ha de pertànyer a una taula de negociació política i a les urnes, no als tribunals’.

Segons fonts pròximes a l’ex-president, en la reunió entre tots dos aquest matí a Londres s’ha parlat de l’operació Catalunya orquestrada per comandaments de la polica espanyola i el ministeri d’Interior quan el dirigia Jorge Fernández Díaz.

Sir Simon Henry Ward Hughes (nascut el 17 de maig de 1951 al País de Gal·les) va ser líder adjunt dels demòcrates liberals (LibDems), de 2010 a 2014, i entre 2013-2015 va ser ministre de Justícia i Llibertats Civils en el govern de coalició amb el Partit Conservador, amb David Cameron com a primer ministre. Fins a l’any 2008 va ser president dels LibDems.

Les conferències de Mas
Mas pronunciarà la seva conferència a les 20.00, hora britànica, convidat per l’Oxford Union Society, els membres de la qual procedeixen de la Universitat d’Oxford i altres centres com el Magna Carta College i l’Oxford Brookes University.

L’Oxford Union és la tercera societat de debats més antiga de Gran Bretanya. Des de la seva fundació ha estat independent de la universitat, i entre els conferenciants a la seva seu destaquen el Dalai Lama, o els ex-mandataris Winston Churchill, Margaret Thatcher, Richard Nixon, Jimmy Carter, Bill Clinton i Yasser Arafat.

Mas viatjarà després a la Universitat de Harvard, a Boston (Estats Units), on divendres 3 de març farà una primera conferència amb el següent títol: ‘El projecte de Catalunya a l’encreuament: Espanya, la UE o més enllà?’.  A més, dissabte serà un dels conferenciants de l’European Conference 2017 que acull la Harvard Kennedy School en el panell ‘La forma futura d’Europa: adhesions i secessions’ el 4 de març entre les 15:30 i les 17.00 (hora local).

Es tracta d’un esdeveniment anual, i aquesta edició es desenvoluparà sota el lema ‘Europe: New Directions’, amb la idea de “forjar solucions innovadores a grans desafiaments d’Europa i proposar idees per a un lideratge audaç directament als líders actuals i futurs d’Europa”.

L’organització és a càrrec dels alumnes de la Kennedy School of Government, Harvard Business School, Harward Law School, Harvard Graduate School of Design i Fletcher School of Law and Diplomacy, i s’esperen uns 600 participants en una desena de panells temàtics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any