L’eurodiputat d’UPyD Enrique Calvet ha intentat que la Unió Europea vetés l’ANC retirant-la del registre de lobbies, arran de l’empresonament de Jordi Sànchez. En una carta, el secretariat del Registre de Transparència del Parlament Europeu ha explicat a Calvet que no podia retirar l’ANC del registre perquè és una organització perfectament legal a l’estat espanyol, i perquè els materials presentats pel parlamentari ‘no són suficients per a sustentar una possible vulneració’ del codi de conducta del registre de lobbies.

Calvet ja va demanar d’expulsar l’ANC del registre europeu el 27 de setembre, i hi va tornar el 17 d’octubre, incloent-hi com a argument la decisió de l’Audiència espanyola d’empresonar Sànchez. Calvet volia que s’eliminés l’ANC perquè –diu– defensa ‘valors antieuropeus i il·legals com ara facilitar un referèndum’.

En canvi, la UE sí que podria eliminar el Diplocat del registre, arran de la supressió del patronat en aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola. Calvet també va demanar no fa gaire la il·legalització d’ERC, el PDECat i la CUP perquè diu que són partits ‘colpistes’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]