Un DocsBarcelona amb segell català

  • El certamen especialitzat en cinema documental presenta catorze films de producció catalana

VilaWeb
Redacció
17.05.2018 - 17:00
Actualització: 18.05.2018 - 19:57

Fins al 27 de maig, el festival DocsBarcelona projectarà quaranta-un films, catorze dels quals seran de producció catalana. Aquest certamen especialitzat en cinema documental opta decididament pels films amb segell català, que destaquen en la programació i molts dels quals s’hi estrenen. Per primera vegada, tant la inauguració com la cloenda aniran a càrrec de produccions catalanes, amb Petitet, de Carles Bosch i Sinfonía, de Gilbert Arroyo i Andrés Locatelli. El primer film explica les peripècies del músic Petitet en l’objectiu de portar la rumba catalana al Gran Teatre del Liceu, i el segon és una història de música i superació de tres nens peruans.

També formen part del DocsBarcelona els documentaris L’Alguer, un pentagrama com un carrer, de Roger Cassany, que es demana si la llengua catalana a l’Alguer es pot salvar a través de la música i Eugenio, de Jordi Rovira i Xavier Baig, que explora la cara menys coneguda de l’humorista. Shootball, de Fèlix Colomer, és un colpidor documentari sobre el cas dels Maristes de Barcelona i els abusos a menors. Hayati, de Sofi Escudé i Liliana Torres posa el focus en el refugiat sirià que va ser víctima l’any 2015 de l’entrebanqueta d’una periodista i Time Thieves de Cosima Dannoritzer parla sobre com el temps s’ha convertit en la moneda de canvi més valuosa.

A més de Petitet i Eugenio, un dels plats forts de la programació és Silvana, un documentari sobre la nova icona musical escandinava, cantant de hip hop queer i lesbiana que es declara feminista i antiracista i que s’ha alçat com un dels majors fenòmens pop dels darrers anys. També en clau musical, Namrud (Troublemaker) és un retrat de l’irreverent cantant palestí-israelià Jowan Safadi, controvertit per les seves insidioses lletres i cançons. Un altre títol destacat és Bobbi Jene, que versa sobre una ballarina estatunidenca o Dolphin Man, el relat de superació de l’actual campió del món d’apnea Jacques Mayol.

Un dels noms importants del DocsBarcelona d’enguany és el director Talal Derki, conegut per la seva anterior obra Return to Homs. Assistirà al festival d’enguany per presentar Of Fathers and Sons, que ha guanyat el premi al millor documentari al festival de Sundance. Tracta sobre una família siriana on el seu patriarca, convençut membre d’Al-Qaeda, adoctrina els seus fills per a sumar-los a combatre la jihad. Un altre documentari destacat és The White World According to Daliborek, que tracta sobre un neonazi txec que exposa davant la càmera les seves idees, estil de vida i preocupacions o The Cleaners, que connecta amb persones que es dediquen a rastrejar i eliminar continguts a les xarxes socials.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any